Skip to main content

Sokan összemossák a táplálék-kiegészítők, vagy étrend-kiegészítők, illetve az étkezés helyettesítő termékek fogalmát, ami gyakran vezet a különböző termékek hibás fogyasztásához. Rendkívül fontos tisztázni, hogy ezeket milyen formában érdemes és szabad étrendünkbe építeni.

Mik azok az étrend-kiegészítők?

A táplálék-kiegészítők elsődleges célja az, hogy olyan anyagokat pótoljanak szervezetünkben, amelyekből normál táplálkozásunk során nem tudunk eleget bevinni. Táplálék-kiegészítők lehetnek vitaminok, ásványi anyagok, rostok, zsírsavak, aminosavak, sőt akár ezek bármilyen kombinációja is.

Ezek a készítmények nem étkezés helyettesítésére szolgálnak, hanem azok kiegészítésére. Ha helyesen fogyasztjuk őket, akkor pótolják szervezetünkben azokat az alapvető tápanyagokat, amelyekre szükségünk van.

Fontos, hogy szakember segítségével válasszuk ki a számunkra megfelelő terméket, egyéni adottságaink, étkezési szokásaink és életmódunk ismeretében.

táplálék-kiegészítő étkezés helyettesítő zinzino

Mik azok az étkezés helyettesítők?

A legtöbben diétázás során alkalmazzák ezeket a termékeket, amelyek napi egy-egy étkezés kiváltására szolgálnak. A termékek többnyire nem tartalmaznak zsírégetőket, a fogyást alacsony kalóriatartalommal és a teltségérzettel biztosításával érik el.

A legtöbb termék a fehérje és a szénhidrát gyors pótlására született. Lassú felszívódásuknak köszönhetően fokozatosan látják el szervezetünket tápanyagokkal, folyamatosan csökkentve ezzel éhség érzetünket. Ez a hatás fokozható, ha nem vízzel, hanem (csökkentett zsírtartalmú) tejjel készítjük el étkezés helyettesítőnket.

Valóban fogyasztanak az étkezés helyettesítők?

A táplálék-kiegészítők és az étkezés helyettesítők egyaránt segíthetnek abban, hogy megszabaduljunk súlyfeleslegünktől. A táplálékkiegészítők amellett, hogy energikussá és fitté tesznek, javítják keringésünket, továbbá helyreállítják anyagcserénket és hormonháztartásunkat is. Ezek közvetve segítenek abban, hogy meginduljon a fogyás folyamata. Az étkezés helyettesítők pedig kifejezetten serkentik a zsírégetést és helyreállítják az emésztést.

táplálék-kiegészítő étkezés helyettesítő lean shake

Hogyan válasszak étkezés helyettesítőt?

Fontos, hogy ne csak a magas fehérjetartalomra figyeljünk, hanem arra is, hogy élelmi rostokban gazdag legyen a választott termék. Ideális esetben vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz egy jó étkezés helyettesítő. Keressünk olyan terméket, amely tápanyagokban gazdag és mellette alacsony a glikémiás indexsze, valamint a terhelése. Lehetőleg természetes alapanyagú készítményt fogyasszunk, amely nem tartalmaz édesítőszereket, aromát és mesterséges színezéket sem.

Tökéletes választás a Zinzino LeanShake, amely a fent felsoroltaknak teljes mértékben megfelel. Ráadásul gluténmentes, illetve 25 vitamin és ásványi anyag forrása.

Hozzászólás