A SKANDINÁV EGÉSZSÉG 3+1 TITKA

Jelen tanulmány célja, hogy közérthető és logikus módon, a legfrissebb kutatások alapján mutassa be a modern kor egészségügyi problémáinak alapvető okait és a Skandináv egészségprogram 3+1 alapvető elemét, mely megoldást jelenthet ezen “civilizációs kórkép” hatékony kezelésében. 

A modern kor kényelme magával hozta a kevés mozgás és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának kultúráját. Emelett rendkívül káros társadalmi beidegződések és tévhitek jelentek meg. Megállapítható, hogy az emberek nagy többsége elhiszi és tényként kezeli, hogy számos krónikus betegség, mint például a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, pajzsmirigy problémák kialakulásáért Ő maga nem felelős, és ezek a betegségek gyógyszeres kezeléssel gyógyíthatóak. Hiszik ezt annak ellenére, hogy az említett betegségek kialakulása szinte minden esetben a szervezet egyensúlyának felborulására  vezethető vissza. Ennek köszönhetően alakul ki az immunrendszer diszfunkciója, mely végső soron krónikus gyulladásokat okoz a szervezetben. 

A mai modern orvostudomány egyre inkább közelít egy olyan egységes, vagyis holisztikus szemléletmód felé, mely nem külön-külön kezeli a betegnél jelentkező panaszokat, hanem egységes rendszerként értelmezi a tüneteket. 

Dr. Paul Clayton krónikus gyulladáselmélete is ezt a forradalmi látásmódot képviseli, és azt mondja ki, hogy a testben megjelenő különböző degeneratív elváltozások minden esetben a krónikus gyulladásokra vezethetőek vissza.

Ha a problémákat nem a gyökerénél kezeljük és a kiváltó okok nem kerülnek megszüntetésre az egyensúlytalan állapot fennmarad és a betegségek krónikussá válnak. 

Hajlamosak vagyunk azonban csupán kényelmi szempontokat és egyéni preferenciákat szem előtt tartva elfordulni a problémáktól és bízni abban, hogy életmódunk legkisebb változtatása nélkül, csupán néhány gyógyszerrel segíthetünk panaszainkon.

A Skandináv egészségprogram rövid tanulmánya bemutatja, hogyan függ össze az egyes betegségek kialakulása az egészséghez szükséges 3+1 alapvető elem egyensúlyának felborulásával, bemutatja a megoldás konkrét lépéseit, valamint rávilágít arra, hogy egészségének javulása és megőrzése érdekében csakis Ön tehet proaktívan.

2024-05-14

A vörös arany ereje – Ismerkedj meg kicsit a sáfránnyal!

2021-06-10

1. fejezet: A modern kor megbetegedéseinek okai, avagy a civilizációs kórkép

2021-06-09

2. fejezet: Az alkalmazott táplálkozástudomány felismerései – hiedelmek vs. tények

2021-06-08

3. fejezet: A Skandináv egészség 3+1 alapvető eleme – az egyensúly fontossága