Skip to main content

A béta-glükánok, ezáltal pedig az élesztő gomba egyre nagyobb népszerűségnek örvend azok körében, aki a természetes immunerősítés hívei. De nemcsak ellenállóképességünk javításában segítenek az élesztőt alkotó fontos tápanyagok, hanem számos más jótékony hatással bírnak. Éppen ezért tartjuk kiemelten fontos témának a béta-glükánok témakörét, melyet most alaposan körbe fogunk járni.

Mielőtt mélyebben elmerülnénk a témában, fontos egy kicsit beszélnünk az élesztőről is, ami nemcsak kedvenc péksüteményeink kalóriadús hozzávalója, hanem annál sokkal több. Az élesztő voltaképpen egy olyan gombafajta, amely cukorral és keményítővel táplálkozik, továbbá számos vitamint, ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz. Most pedig vegyük sorra az élesztő jótékony hatásait!

Támogatja az anyagcserét és az emésztést

Az élesztőben olyan enzimek találhatók, amelyek támogatják a bélflóra egyensúlyát és javítják az emésztési, illetve anyagcsere folyamatokat. Ilyen fontos és nélkülözhetetlen enzimek a laktáz, a maltáz és a szacharóz is. Mivel az élesztő remek probiotikum, így segít fenntartani bélflóránk egyensúlyát is. Sokan ezért is fogyasztják előszeretettel antibiotikum-kúra közben is.

Gondoskodik szépségünkről

Mivel az élesztőben sok a kálium, így csontjainkat és fogainkat is erősíti. Biotin és folsav tartalmának köszönhetően pedig hozzájárul körmeink és hajunk egészségéhez is. A bőr rétegeibe hatolva az élesztő serkenti a kollagéntermelést, illetve táplálja azokat a molekulákat szervezetünkben, amelyek a bőr egyes rétegei között fontos kölcsönhatásokat teremtenek meg. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy bőrünk friss, üde és fiatalos legyen. Ezen túl az élesztőbaktériumoknak bőrfertőtlenítő hatása van, amely remek megoldás a miteszeres, aknés, pattanásos bőrre.

béta-glükán élesztő egészség

Az élesztő erősíti az immunrendszert

Immunerősítő hatását az élesztő úgy váltja ki, hogy javítja a bélnyálkahártya védekezőképességét. Ebben hatalmas szerepe van a béta-glükánnak is, ami az élesztő sejtfalában található anyag, míg az élesztő növények, gombák és baktériumok sejtfalában található. A béta-glükánt különösen szokták javasolni azoknak, akik krónikus vagy daganatos betegségben szenvednek, továbbá sugár- vagy kemoterápiás kezelésen estek át. Számukra fontos, hogy szervezetük ne legyen terhelve további betegségekkel és immunrendszerük ellenálló legyen a fertőzésekkel szemben.

A béta-glükánt érdemes étrend-kiegészítő formájában bejuttatni szervezetünkbe és ügyelni arra, hogy a készítmény nagy tisztaságú sütőélesztőből készüljön és kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazzon. Remek választás a Zinzino Protect+, amely nemcsak immunrendszerünket védi és erősíti, hanem fenntartja a jó közérzetet is.

Hozzászólás