Skip to main content

A Zinzino programja egy svéd egészségprogram, melyet azért hoztak létre, hogy támogassák az emberek szervezetének egészségét a mai megváltozott környezeti és táplálkozási szokások mellett. Mindenki tudja, hogy az emberi testet nem a mai környezetében teremtették. A felgyorsult világgal testünk nem képes felvenni a versenyt, ezért tudósok és kutatók azon dolgoztak, hogy miként sikerülhet a testet és a szellemet vissza billenteni megfelelő egyensúlyába.

Egyik kiemelkedő tudósa és termékfejlesztője a Zinzino programnak Dr. Paul Clayton, aki így nyilatkozott:

“Amikor a Zinzino vezetősége megkeresett azzal a lehetőséggel, hogy működjek együtt a Zinzinoval és segítsek a termékfejlesztésben, akkor én azt válaszoltam, hogy attól függ mi a tervük. Ha kizárólag halolajat szeretnénekértékesíteni, akkor nem érdekel a dolog, de ha ennél többet szeretnének, akkor viszont nagy fába vágjuk a fejszénket…”

Dr. Paul Clayton akkor tudta elképzelni az együttműködést, ha létrehozzák együtt a világ első alkalmazott táplálkozástudományi hátterű vállalkozását, aminek nem az értékesítés a fő célja, hanem az emberek egészsége. Ebben az esetben nem a táplálék kiegészítőkkel foglalkozó cégekkel kerülnénk szoros versenybe, hanem az életmóddal tudományos alapon foglalkozó legnagyobb cégekkel. A megközelítés egészen más, mint a hagyományos táplálkozás tudományé, úgy hívják alkalmazott táplálkozástudomány. Dr. Paul Clayton végzettségét tekintve klinikai farmakológus, tehát a kémia anyagok biológiai hatásaival foglalkozik. Célja az alkalmazott táplálkozástudomány elveire épülő életmód és táplálékkiegészítő program kidolgozása, ami nem csak a betegségek kialakulásának kockázatát igyekszik csökkenteni, hanem a már fennálló egészségi problémák súlyosságát is enyhíti, illetve a további romlást képes megállítani. Sok esetben elérhető, hogy ezek az állapotok megforduljanak ezáltal helyreállítva mind a testi mind a mentális egészséget.

Paul:

„Amikor az elképzelésem vázoltam azt a választ kaptam legnagyobb meglepetésként, hogy rendben. Megkérdeztem, jó de milyen korlátok között kell mozognom, mekkora léptekben gondolkodhatok azt válaszolták:

„Hozd ki magadból és a termékekből a lehető legtöbbet.”

Ilyen szabad kezet azelőtt soha senkitől nem kaptam. Rendkívül hálás voltam, hogy lehetőségem nyílt azokat a tudományos eredményeket, amiket az egyetemről és a kutatóintézetből magammal hoztam, átültessem a gyakorlatba. Minden tudásomat ennek szenteltem, így dolgoztuk ki közösen a Zinzino egészség programot és létrehoztunk 6, az egészség megőrzéséhez rendkívül fontos terméket.”

 

Esszenciális zsírsavakat tartalmazó szuper formula – Zinzino BalanceOil

Egy egyedülálló, saját fejlesztésű, szinergikus keverék. Egyrészt kiváló minőségű EPA és DHA omega-3 esszenciális zsírsavakban gazdag halolajból áll, másrészt pedig különleges, magas polifenol-tartalmú, extra szűz olívaolajból.

DHA és EPA: a hosszú szénláncú omega-3 zsírsavak jótékony hatásai közül a legismertebb a szív- és érrendszerre gyakorolt hatás, melyet az 1970-es években ismertek fel a kutatók a grönlandi eszkimók tanulmányozásakor. Ugyanakkor számos olyan termék van a piacon, amelyet omega-3 tartalmára hivatkozva, egészségre jótékony hatásúként reklámoznak, de csak alfa-linolénsavat (ALA) tartalmaznak, DHA-t vagy EPA-t nem. Ezek a termékek általában nagyobb mennyiségben tartalmaznak növényi zsírokat, amelyeket a szervezetnek kell átalakítania DHA-vá, így kevésbé tekinthetők hatásosnak. A DHA-t és az EPA-t a tengerekben élő mikroalgák állítják elő. Ezeket a halak elfogyasztják és felhalmozzák szervezetükben. (1)

A polifenolok az egészségre előnyös hatással bíró vegyületek, amelyek olyan kedvező egészségügyi hatásaikról ismertek, mint hogy oxidáció ellenes, gyulladáscsökkentő, daganatellenes, keringési rendszert védő. (2)

A BalanceOil biztonságosan beállítja és szinten tartja a szervezet EPA- és DHA szintjét, valamint az omega-6 és omega-3 zsírsavak arányát.

Kutatások szerint túl sok omega-6-ot és túl kevés omega-3 zsírsavat fogyasztunk. Ezáltal az emberek 95 %-a veszélyben van az omega-6 és omega-3 zsírsavak helytelen aránya miatt, az omega-3 alacsony szintje miatt, az étrendünk alacsony polifenol-tartalma miatt, a D3 -vitamin alacsony szintje miatt

Ezért a Zinzino BalanceOil D3 -vitamint is tartalmaz, amely többféle funkciót is betölt a szervezetben, segít megőrizni a csontozatod és fogaid egészségét, emellett támogatja az immunrendszer, az agy és az idegrendszer működését is. A BalanceOil esszenciális zsírsavak, polifenolok és D3 vitamin tökéletes kombinációja. Támogatja az agy optimális működését, valamint a normál szívműködést, továbbá növeli az immunrendszer hatékonyságát is.

Tesztelje le omega-6:3 egyensúlyát – Zinzino Balance Test

A Zinzino egyedülálló módon szerződést kötött egy független labóratóriummal – Vitas Analytical Services – akik lehetősége biztosítottak arra, hogy egy száraz vérteszt segítségével Ön a saját otthonába mintát tudjon venni és azt beküldeni elemzésre. A tesztből kiderül a szervezet zsírsavtérképe, valamint megmutatja az omega-6:3 arányát is szervezetében.

A szervezet akkor működik megfelelően, ha az omega-6:3 arányunk 1:1 maximum 3:1 arány között van. A Vitas 2018 májusáig 250.000 tesztet elemezett ki.

Termékhasználat előtti eredmények: Az Európában tesztelő emberek mindössze 5%-a rendelkezik megfelelő 3:1-es aránnyal. Azok (az eredmények 20%-a), akik szednek valamilyen minőségű omega-3 készítményt az arány 7:1. És a maradék teszteredmény 75%-a az embereknek nem fogyaszt omega-3 zsírsavat és az átlagos arány 15:1.

A Zinzino BalanceOil 120 napos használatát követően ismételt teszt beküldése után a beküldők 95%-nak az omega-6:3 aránya 3:1 közelében van!

A Zinzino és a béta-glükán kapcsolata – Zinzino Protect

A Zinzino több mint 350 millió dollárt fektetett preklinikai és klinikai tanulmányokba, így a Protect sokéves kutatás eredményeképp jött létre.

A Wellmune-t több mint 40 szabadalom védi, illetve 13 klinikai vizsgálat dokumentálja. A Wellmune az élesztőgombák egyik nagy tisztaságú, szabadalmaztatott fajának sejtfalából származó béta-glükánok egy speciális és standardizált formája.

A Zinzino Protect termékében is található béta-glükánok szerepe az, hogy aktiválják a veleszületett immunrendszer sejtjeit, lehetővé téve számukra, hogy gyorsabban és hatékonyabban szálljanak szembe az egészségünket megtámadó veszélyekkel, így a náthával, az influenzával vagy más súlyos fenyegetésekkel. A béta-glükán egyik legnagyobb szervezetünkre gyakorolt hatása egyértelműen az immunerősítés, illetve immunrendszerünk stimulálása. Fogyasztásával szervezetünk olyan löketet kap, amely segít a betegségek legyőzésében és fokozza az immunrendszer ellenálló képességét. Bizonyos daganatok kezelésében is hatásos, továbbá krónikus bőrbetegségek (pl. ekcéma) kezelésére is használják. Az élesztőkivonatból előállított béta-glükánok megakadályozzák az ételekben található koleszterin felszívódását, így hatékonyan csökkentik a koleszterinszintet is.

Sokkal több mint egy multivitamin – Zinzino Xtend

Az Xtend sokkal több, mint egyszerű multivitamin. Az összes fontos vitamint és nyomelemet tartalmazza, amelyeket teljes spektrumú növényi tápanyagokkal és speciális immunerősítő tulajdonsággal kombinál. A benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően – feltölt energiával, erősíti az immunrendszert, valamint javítja a csontok és ízületek működését. Az Xtend természetes alapanyagokból származik, a termékre pedig 145, az egészségi előnyöket tartalmazó és az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által jóváhagyott állítás vonatkozik.

Élelemiszerbiztonság mottója: ” A termelőtől a fogyasztóig: biztonságos és egészséges élelmiszert mindenkinek!”(3)

Az Xtend biztosítja azt a táplálkozási tényezőkből álló programot, amely elengedhetetlen a szövetek növekedéséhez és megújulásához.

Egészséges bélflóra – Zinobiotic

Míg más termékek általában egy- vagy kétféle rostot tartalmaznak, addig a ZinoBiotic ötféle élelmi rost keveréke, ami a vastagbél egészének jót tesz. A Zinzino élelmi rostkeverék legfőbb előnyei: egészséges bélflóra és bélműködés, kiegyensúlyozott koleszterin és mikrobiom, valamint a vastagbél tisztítása. Egy egészséges testhez elengedhetetlen az egészséges bélflóra. A vastagbélben több mint 100 millió baktérium található. Ezek között vannak azok a jó baktériumok is, amelyek jót tesznek az egészségünknek – ezek a baktériumok az élelmi rostokat egyfajta tüzelőanyagként használják, amely lehetővé teszi számukra a nemkívánatos baktériumok kiszorítását. 

A jó baktériumok elengedhetetlenek. Védik a bélrendszert, segítik az emésztési folyamatokat és serkentik a bélmozgást is, vagyis őket védeni, óvni kell. A kórokozó „rossz” baktériumok, amik nem értünk, hanem fertőzéseket, betegségeket okozva ellenünk dolgoznak a szervezeten belül. A normál flóra harmóniájának felborulásának kellemetlen következményei lehetnek: például hasmenés és az immunrendszer gyengülése. A sérült bélflóra ugyanis nemcsak az emésztésre van hatással, hanem immunrendszerünkre is. (4)

A Zinzino ZinoBiotic a teljes gabonából származó, emésztésnek ellenálló keményítő, cikóriagyökérből származó inulin, zabból származó béta-glükán és az ugyancsak cikóriagyökérből, valamint útifűmaghéjból származó frukto-oligoszacharid egyedi kombinációja. Ezek a rostok hozzájárulnak a gyomor teltségérzetéhez, csökkentik a puffadást és elősegítik a rendszeres bélműködést.

Nyugodt mindennapok – Zinzino Viva

A Viva az affron®, a Spanyolországból származó prémium minőségű sáfrány (Crocus sativus L) szabványosított és szabadalmaztatott kivonatának, valamint ötfajta B-vitaminnak, jódnak és C-vitaminnak a keveréke.

A sáfrány egy fűszernövény, melyet a sziglice nevű virág bibéiből nyernek. Gyűjtése csak kézzel végezhető, ezért rendkívül drága fűszernövény. A sáfrányból készült tea kiváló idegnyugtató. A növény fűszerként és gyógyszerként egyaránt az ókortól használatos. Érzéstelenítése, fájdalomcsillapításra, görcsoldásra alkalmazták ekkor. A sáfrányt Nagy Sándor seregeiben gyógyszerként alkalmazták, ahogyan Kínában is. (5)

Mára bebizonyosodott, hogy a sáfrány, mely megtalálható a Zinzino Viva termékében nemcsak alvászavarok, hanem kimerültség, fáradtság, stressz esetén is bátran szedhető. Támogatja az idegrendszert, továbbá az agy, a normál pszichés és mentális funkciók megfelelő működésével javítja a hangulatát is.

A Zinzino egy teljes testet és szellemet egyensúlyba hozó termékcsaládot alkotott meg, mely segít kiegyensúlyozottan és  egészségesen élni a mai rohanó világban. Szervezetünknek szüksége van törődésre ahhoz, hogy megfelelően működhessen. A Zinzino magas minőségű, bevizsgált termékeivel ez garantáltan sikerülni fog.