Skip to main content

Mindenkinek teljesen egyedi módon működik a szervezete, ám bizonyos ember csoprotokra bontva, élethely, nem, kor, vagy más szempontok szerint vannak általános dolgok, amelyek betartásával javíthatjuk egészségünket. Most a női egészséget vesszük kicsit górcső alá, hogy segítsünk megtalálni a hölgyek számára azokat a tápanyagokat, amelyekre nem is biztos, hogy tudják, mekkora szükségük van.

Ebben a bejegyzésben eláruljuk, hogy milyen fontos vitaminokra és más tápanyagokra van szüksége a nőknek ahhoz, hogy szervezetük harmónikusan működjön, végül pedig konkrét termékeket is javasolunk, amelyekkel hozzájárulhatnak olvasóink a női egészség kiteljesedéséhez.

De mit is jelent a női egészség? A nők számára kiemelten fontos a hormonegyensúly, a bőr, a haj és a körmök egészsée, valamint a lelki harmónia és a jó erőnlét is. Jöjjön pár dolog, ami a felsoroltak megteremtéséhez és a női egészségmegőrzéshez hozzájárulhat.

női egészség

Milyen fontos tápanyagokra van szüksége a nőknek?

A Women’s Health magazin már készített egy remek és igen hasznos gyűjteményt arról, hogy mi mindenre van szüksége a nőknek. Egy kis kutatás és szakmai segítség után pedig mi is erre a listára tettük le a voksunkat.

Kalcium és D-vitamin

A Kalcium és a D-vitamin azért került első helyre a listánkon, mert a nők élete során minden életszakaszban kiemelten fontos szerepet kap ez a két tápanyag. Már magzat korától fontos egy nő számára a megfelelő mennyiségű Kalcium ahhoz, hogy csontozata megfelelően fejlődjön. Kislányként elengedhetetlen ennek a kombinációnak a fogyasztása ahhoz, hogy a növésben lévő test megfelelően alakuljon ki, elkerülve az ortopédiai problémákat. Felnőtt korban az anyává válás során kifejezetten megnövekedik D-vitamin szükséglete a nőknek, hiszen a fejlődő magzatnak és az anyának egyaránt nagy szüksége van a kalciumra és a kalciferolra egyaránt. A D-hormon és a kalcium később pedig idős korunkban azért válik fontossá, mert a nők sajnos hajlamosabbak a csontritkulásra.

női egészség - minden korban

Magnézium, Vas, Cink

A magnézium szintén fontos összetevője a nők által fogyasztott étrend-kiegészítőknek, hiszen remekül támogatja az izomzat és az idegrendszer megfelelő működését, illetve a fentiekhez hasonlóan hatékonyan járul hozzá a csontok egészségéhez. Arról nem is beszélve, hogy a megfelelő energiatermelődéshez is elengedhetetlen a magnézium, amiből igencsak elkél az édesanyáknak és a karrierüket építő hölgyeknek egyaránt. Nem szabad megfeledkezni a vasról sem, amely a vörös vérsejtek megfelelő mennyiségű termelődéséhez elengedhetetlen. A vas szerepe pedig felértékelődik a menstruációs ciklus során. Essen egy kis szó a cinkről is, ami az immunrendszer támogatása mellett hozzájárul az anyagcsere folyamatok szabályozásához is, valamint a regenerálódási folyamatainkhoz.

B-12 és B-9

Végül jöjjön ez a B-vitamin duó, amely hozzájárul a vérsejtek és az idegsejtek egészségéhez. Kiemelten fontos ennek fogyasztása azon nők számára, akik vegán életmódot követnek. Ez a két vitamin a sejtek fejlődését és azok egészséges születését is támogatja, így várandósság alatt fontosságuk csak tovább nő.

Milyen Zinzino termékekkel járulhatunk hozzá a női egészséghez?

A nők számára mi az egészség program termékeinek (Zinzino BalanceOil+, Zinzino Xtend+ és Zinzino ZinoBiotic+) fogyasztása mellett kifejezetten ajánljuk a Viva+ és ZinoShine+ termékeink fogyasztását, amelyek kizárólag természetes forrásból származó, értékes tápanyagokat tartalmaznak.

 

 

 

fotók forrása: freepik

Hozzászólás