Skip to main content

A sejtek működése egy igen összetett és izgalmas dolog. Mi most segítünk, hogy kicsit jobban beleláss parányi alkotóelemeid felépítésébe, viselkedésébe és persze adunk pár hasznos tippet, miként gondoskodhatsz arról, hogy egészséges sejtjeid szülessenek.

Elsőként jöjjön pár fontos tény, amit lehet, hogy nem is tudtál szervezetedről. Testünket nagyjából 37 trillió sejt alkotja. Természetesen ez a szám függ attól, hogy milyen a termetünk, korunk és egyéb genetikai adottságaink, de a tudósok átlagosan erre a számra lőtték be egy átlag ember sejtszámát. Gondolj bele, milyen komoly munka szervezeted számára, hogy ezt a 37 trillió alkotóelemet összehangoltan és megfelelően működtesse. Mennyi energiát emészt fel az, hogy 7 évente teljesen megújítsa testünk önmagát és lecserélődjön teljes sejtállományunk. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy ezek az értékes kis részeink egészségesen szülessenek, ne károsodjanak és hozzájáruljanak egészségünkhöz.

A sejtek működése

Így születik egy sejt

A sejtek sejtosztódással születnek. Egy sejt akkor képes osztódásra, ha eléri azt a méretet, melynél képessé válik két ugyanolyan , életképes sejt előállítására. Fontos, hogy a két sejt az anyasejttel funkcionálisan egyenértékű legyen és önmagában is életképes maradjon. Ezt a folyamatot számos tényező befolyásolja, ilyen például életmódunk, valamint a sejtek egyéni tulajdonságaitól, típusuktól is. Egyes sejtjeink így gyorsabban születnek és halnak el, tehát újulnak meg, míg más sejtek esetében lassabban megy végbe ez a folyamat. A sejtek működése teljesen eltérő mondjuk májunknál, amely 2 hónap alatt akár úgy is képes regenerálódni, ha a 70%-át eltávolítják. Eközben szívünknek és agyunknak több időre van szüksége, sőt egyes részei nem is képesek a regenerálódásra.

Így hal meg egy sejt

Kicsit ijesztően hangzik, de naponta úgy 50-70 milliárd sejt hal el testünkben. Ideális esetben ez programozott sejthalál (PCD) formájában valósul meg. A programozott sejthalál voltaképpen a feleslegessé vált sejtek genetikailag meghatározott pusztulását jelenti. Ennek a természetes mechanizmusnak rendkívül fontos szerepe van szervezetünk védelmében.

Rosszabbik eset az, ha egy sejt úgy pusztul el, hogy nem programozott sejthalál végez vele. Ilyenkor egy sejtkárosító tényezők (pl.: betegség) váltja ki a sejthalált. Mivel nagyon fontos, hogy sejtjeink elhalása és újraszületése összhangban működjön, ezért a nem programozott sejthalál cseppet sem ideális folyamat szervezetünk számára, hiszen az felbortja a jól programozott egyensúlyt. Ha pedig nincs balansz és a folyamat nem megfelelően megy végbe, akkor megbetegedhetünk, genetikai rendellenességeink alakulhatnak ki és hajéamosabbak leszünk a daganatos megbetegedésekre.

sejtek működése - emberi szervezet - egészséges családÍgy befolyásolhatod pozitívan a sejtek működését

A sejtregenerálódást nagyban befolyásolja életmódunk, sportolási szokásaink és számos más tényező is. Ezek kiválthatnak negatív és pozitv hatásokat, éppen ezért kell tudatosabban támogatnunk sejtjeink regenerálódási folyamatait.

A sejtjeinket a következő módon védhetjük:

  • Támogassuk a sejtfalunkat DHA és EPA Omega-3 zsírsavakkal, amelyek a megúvják sejtjeink burkát és nem engedik behatolni a kórokozókat.
  • Táplálkozzunk egészségesen, hogy a megfelelő mikro tápanyagokhoz jussanak sejtjeink.
  • Zárjuk ki az oxidatív stressz faktorokat, így például a káros szenvedélyeket.
  • Védjük a szabadgyököktől sejtjeinket antioxidánsokkal.
  • Erősítsük immunrendszerünket, hogy megóvjuk sejtjeinket a fertőzések miatt bekövetkező károsodástól.
  • Segítsük a sejtregenerálódást a megfelelő tápanyagok bevitelével.
  • Fogyasszuk napi rendszerességgel a Zinzino ZinoGene+ étrend-kiegészítőjét!

Hogyan járul hozzá a Zinzino ZinoGene+ a sejtek működéséhez?

A Zinzino ZinoGene+ egy olyan innovatív készítmény, amely valóságos áttörés az étrend-kiegészítők világában. A termék olyan tápanyagokhoz juttatja szervezetünket, amelyhez kiegyensúlyozott diéta és egészséges étrend mellett sem feltétlen juthatunk. A ZinoGene támogatja a sejtosztódást, gondoskodik DNS-szintézisünkről és védelmet nyújt az oxidatív stresszel szemben is. Ennek a három remek hatásnak köszönhetően sejtjeink olyan védelmet élveznek, amely mellett egészségesen jönnek világra, megfelelően betöltik funkcióikat, majd természetes úton, programozott sejthalállal fejezik be szolgálatukat.

Zinzino ZinoGene+ étrend-kiegészítő sejterősítő, sejtregeneráló

Hozzászólás