Skip to main content

A vörös aranyként is emlegetett sáfrány már az ókorban is elég népszerű volt fűszerként és gyógyszerként egyaránt. Nem hiába, hogy a modern kor is fontos alapanyagként tekint erre az érzéstelenítésre, fájdalomcsillapításra, valamint görcs- és stresszoldásra is nagyszerűen alkalmazható növényre.

A feljegyzések szerint a nyugtató hatású növényt imádta Kleopátrától kezdve, Nagy Sándoron át minden jelentős történelmi szereplő. Míg az uralkodónő afrodiziákumként alkalmazta a sáfrányos fürdőt, a hódító katonái gyógyszereként vetették be az értékes növényt. Olyannyira tekintettek kincsként a sáfrányra őseink, hogy a pestisjárvány idején hetekig folytak a harcok egy-egy szállítmány megszerzéséért, a főzetek hamisítóit pedig elevenen eltemették vagy máglyára vetették. Különösen nagy értéknek számított a spanyol sáfrány, mely máig a legnagyobb hatóanyag koncentrátumú és legjobb minőségű sáfrány az egész világon.

Mitől ekkora kincs a sáfrány?

A sáfrány tudatos, kúraszerű alkalmazásával számos betegség megelőzhető és/vagy gyógyítható. Főbb összetevőinek, a safranalnak és a crocinnak köszönhetően a sáfrány egy rendkívül intenzív antioxidáns forrás. A kivonatából készült gyógyszerek, kozmetikumok és étrend kiegészítők támogatják az emésztőrendszert, a sejteket, a bőrt, az immunrendszert és az idegrendszert egyaránt. A sáfrány emellett különösen hatékony a különböző pszichológiai betegségek gyógyításában és az immunrendszer erősítésében.

A legjobb pszichológus a sáfrány!

A nagytisztaságú sáfrány kiváló antidepresszáns, amely nem okoz a hagyományos gyógyszerekhez hasonló függőséget és nem jár fogyasztása kellemetlen mellékhatásokkal. A szorongást csökkentő crocin segít a pánikbetegségben vagy szorongásban szenvedőknek ellazulni. A sáfrány nyugtató hatásával orvosolható az alvászavar is, ami a lelki betegségek gyakori velejárója.

Sejterősítés sáfránnyal

Számos kutatás igazolja, hogy a sáfrány hatóanyagai meggátolják a daganatok kialakulását vagy azok növekedését. Mindez a benne lévő crocin, safranal, béta-karotin és picrocrocin kvartettjének köszönhető. 

Sáfránnyal az emésztésért

Az agyat stimulálva a sáfrány szerotonin hormont szabadít fel, ami csökkenti az éhségérzetet. Görcsoldó hatásának köszönhetően segít a hasi panaszok természetes módon történő enyhítésében is. A sáfrány terápia hatékony módszert jelent a krónikus hasmenés megszüntetésében.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sáfrány igazi kincs, amelyben meglelhetjük a nyugalom és az egészség titkát. Fogyasszunk rendszeresen olyan GMO-mentes, természetes és vegán készítményt, mint a Zinzino VIVA+, amely prémium spanyol sáfránybibe kivonatot tartalmaz és számos más olyan összetevőt, amely támogatja a kiegyensúlyozott életmódot.

Hozzászólás