Skip to main content

Azzal mindenki tisztában van, hogy fontos a sportolás, de pontosan miért is? Eláruljuk, mi mindenben segít a rendszeres testmozgás, a lelki és fizikális feltöltődésen kívül.

Miért jó a rendszeres testmozgás?

A sportolás az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eszköze. Mozgással jobb lesz közérzetünk, javul állóképességünk, erősebb lesz izomzatunk, stimuláljuk keringésünket és edzettebb lesz a szívünk. Emellett csökkenthetjük a csontritkulás kockázatát, növelhetjük tüdőnk hatékonyságát, javíthatjuk testtartásunkat és egyszerre formálhatjuk külsőnket és jellemünket is.

Hogyan hat a sportolás egyes szerveinkre?

A testmozgás oldja a szorongást és a stresszt, ezzel jelentős terhet vesz le szervezetünkről. A vérkeringést serkentve a sporttevékenységek segítenek bőrünk, agyunk, szívünk és érrendszerünk egészségének megőrzésében. Az edzések hatására tüdő kapacitásunk is megnő, melyből automatikusan az következik, hogy javul a légzésünk. A fizikai aktivitás növeli szívünk teljesítőképességét, és beállítja vérnyomásunkat az ideális értékre.

Az edzések során erősödik izomzatunk, így csontjaink is nagyobb védelmet élveznek a sérülésekkel szemben. A sportolás csökkenti az ízületek merevségét és nem engedi betokosodni ínszalagjainkat.

A rendszeres sportolás segít rendbe hozni a vérzsír értékeket is, többek közt a káros koleszterin (LDL) szintünk csökkentésével. Mozgással megakadályozhatjuk, hogy artériáink falán zsírlerakódások keletkezzenek, melyek sok esetben szívinfarktust és stroke-ot okoznak.

Testmozgással megelőzhetjük a 2-es típusú diabétesz kialakulását, mivel sportoláskor a vércukorszintünket szabályozó inzulin hatékonyabban tud dolgozni. Emellett olyan folyamatokat is jótékonyan befolyásol a fizikai aktivitás, mint például az emésztés és az anyagcsere. Mozgással megszűnhet a székrekedés és a puffadás, valamint csökkenthető az emésztőrendszert és más belső szerveinket érintő daganatos megbetegedések kockázata is.

Mozogjon aktívan, hetente 2-3 alkalommal 1 órát és élvezze a testi-lelki megújulás élményét a Zinzino LeanShakkel, mely edzés előtt és után is remek választás!

Hozzászólás