Skip to main content

Akár milyen hihetetlenül is hangzik testünk szinte teljesen megújul bizonyos időközönként. Ezért is fontos az egészséges életmód elkezdése mielőbb, hisz annál hamarabb élvezhetjük számtalan előnyét. Nézzük mely részünk milyen időközönként cserélődik ki teljesen.

Hajunk nyilvánvalóan nem mindig ugyan olyan és nem mindig csak a divatról szól. A fejünket borító hajszálak napi szinten hullanak és termelődnek újra. Naponta az egészséges hajvesztés 100 hajszál. Viszont a teljes hajkorona cseréjé egyéntől függ (dús illetve ritka) 2-7 évbe telik.

A köröm az egyetlen olyan testrészünk, ami nem lélegzik, ezért is lehet rá műkörmöt építeni. Körmeink teljesen kicserélődnek 6 havonta.

A gyomrunk belseje és a belek folyamatosan ki vannak téve a savaknak emésztés közben így ezek a bolyhok, sejtek néhány naponként teljesen lecserélődnek (2-9 nap).

Néhány hét alatt a bőröd alsó rétege is teljesen megújul.

Minden 4. hónapban a vörösvérsejt állományod újratermelődik, 100 millió új sejt születik minden egyes percben és 100 millió régi sejt pusztul el ezalatt.

10 évente újul meg a teljes csontváz és 15 évente az izomzat.

Ha azt hiszed, hogy vesztesz vagy felszedsz zsírszövetet, amikor fogyókúrázol, akkor tévedsz. Igazából ezek a szövetek nagyobbak vagy kisebbek lesznek, 25 év kell hozzá, hogy teljesen kicserélődjenek.

Egyetlen testrészünk, melynek sejtjei csak félig cserélődnek le életünk során a szívünk. A szív szövetei olyan masszívak és erősek, hogy nem elég rá az életünk, hogy teljesen megújulhasson.

Az emberi test egy csodálatos teremtmény, így fontos vigyáznunk rá. Képes az öngyógyítása és a sejtjei teljes cseréjére így életmódváltással és a kimerült raktárai feltöltésével hatalmas változás következhet be egészségünk állapotában.

Csatlakozzon a Zinzino Egészségprogramhoz és éljen minőségi életet.

Cikk forrása itt megtekinthető.

 

Hozzászólás