Dr. Paul Clayton – Őrült fáradtság

Dr. Paul Clayton – Őrült fáradtság

2019-08-09 Off By admin

„Emlékszem, amikor mentem haza a munkából kimerülten, alig bírtam felmenni a feljárón a bejárati ajtóhoz. A nappaliban a feleségem körbe-körbe sétált, kezében tartva első gyermekünket. Ő is és a pici is sírtak. A feleségem azt mondta nekem, könnyeivel küszködve, hogy ha nem tud többet aludni, akkor ebbe bele fog őrülni. Ez egy nehéz időszak volt nekünk.”

A legtöbb szülő emlékszik azokra az első napokra, néhány évre, amikor nem volt lehetőség eleget aludni. Mindannyian tudtuk, hogy ez mivel jár – a gyermekvállalás nehéz! Amit viszont nem tudtunk, hogy az alvás hiánya számos más problémához vezet.

Amit most tudunk, hogy:

az alvás hiánya,

a depresszió,

a szorongás,

a túlsúly,

mind összekapcsolódnak és mindegyik tovább rontja a többit, ha valahogy nem kászálódunk ki belőlük.

Az elegendő mennyiségű alvás fontos része a boldog életnek, hogy kevesebbet aggódjunk és több energiánk legyen. Mára már valamivel többet tudunk az alvásról, mint régen mégis nehéz megtalálni az egyensúlyt.

Egyre több ember szenved depressziótól és alváshiánytól. Az Egészségügyi Világszervezet szerint mára számszerűsíthető, hogy az alváshiány betegséget okoz az egész világon és az ebben szenvedők száma folyamatosan növekszik, csak az elmúlt évtizedben 20%-al nőtt. Bármely évet nézve súlyos depresszió érinti Európa lakosságának 7%-át és nagyjából Amerika 10%-át.

A depresszió növekedése nem csak számokban kimutatható, meglepően gyorsan növekszik a fiatal generáció körében is. Évente az amerikai gyerekek több mint 10 %-nál állapítanak meg depressziót, továbbá az átlagos életkor, melynél a depresszió megjelenik 30 éves korról 14 éves korra zuhant (1988-tól nézve). Az X és Y generációnál a depresszió és a kedvtelenség az új norma és ez az egyik oka annak, hogy az emberek a világon miért alszanak kevesebbet. Mindez összekapcsolódik: egyre rosszabb étkezési szokások, a szorongás és a depresszió.

A depresszióra való hajlamunknak valószínűleg az egyik oka a gyulladást elősegítő életmódunk. A depresszió és a rossz kedélyállapot összekapcsolódik a hipotalamuszban fellépő krónikus gyulladásos stresszel, ami a több feldolgozott és többszörösen feldolgozott élelmiszer fogyasztásának a következménye.

Egyre több bizonyíték van arra, hogy a megfelelő táplálkozás csökkenteni a szervezetben lévő gyulladásokat és antidepresszáns hatása van. A halolaj, a kurkuma és a sáfrány, mind klinikailag bizonyítottan kezelik a depressziót, erről számos tanulmány jelent meg.

Éppen ezért mi nem fűszerként használjuk a sáfrányt, hanem sztenderdizált, klinikailag tesztelt kivonatként. Ugyanakkor nem gyógyítjuk vele a depressziót, mert az az orvosok dolga és nem diagnosztizáljuk a betegséget sem.

Amit csinálunk, hogy ajánljuk a sáfrány kivonatunkat a kedvtelenség kezelésére. Ezt úgy kell tekinteni, mint egy szubklinikai (jelenleg tüneteket nem okozó) állapotot, amit ha nem kezelünk, depresszióhoz vezet. Ez bizonyítva van klinikai vizsgálatokban.

A legjobb sáfrány a világon Spanyolország magas hegységeiből származik. Ha Ön mindig fáradtnak érzi magát, kevés az energiája, nem alszik jól, komornak, bezártnak és reménytelennek érzi magát, akkor majdnem bizonyos, hogy a kedélyállapota rossz. A Zinzino Viva 1 órán belül hat és jobbá teheti az életét.

„Én és a feleségem felváltva aludtunk minden másnap és így egy jó ritmust találtunk a családnak. Túléltük és senki sem őrült meg. A pici és utána a következő gyermekünk is gyönyörűek. Amit megtanultunk, hogy az alvás rendkívül fontos. Az elegendő alvás lehetőséget biztosított, hogy felfedezzük a boldogságunkat újra, visszakapjuk az energiánkat és, hogy újra mozoghassunk és visszanyerjük az alakunkat. Ismét azok lettünk, akik voltunk és a gyermekeinknek nagy része van ebben.”