Skip to main content

A polifenolok jelentősége

A polifenolok természetes vegyületek, amelyek a növényeket védik a Nap káros UV-sugárzásától, ezért szinte minden növényi eredetű élelmiszerben jelen vannak. Mennyiségük és szerkezeti felépítésük igencsak változatos. Az egészségre előnyös hatással bíró vegyületek, amelyek a legtöbb gyümölcs, zöldség és ital jellegzetes színét és illatát adják. Jó hatással vannak a szervezetre, így pl. védik a keringési rendszert, valamint a vérzsírokat az oxidációs stressztől, gyulladáscsökkentőek és segítenek a daganatok legyőzésében.

A Zinzino Balance termékei és a polifenolok

A Zinzino Balance termékei, így a halolaj és a halolajkapszula is tartalmaz polifenolt. Vajon melyik növényből nyerik ki a fejlesztők?

A BalanceOil különleges, hidegen sajtolt extra szűz olívaolajat tartalmaz, amely polifenolokban rendkívül gazdag. Az olajbogyóból hővel vagy oldószerekkel kivont finomított olajok nem rendelkeznek ugyanezekkel a minőségi tulajdonságokkal. Számos kutatás támasztotta alá azt, hogy az omega-3 zsírsavak fogyasztása pozitív hatással bír az emberi szervezetre. Ha az omega-3-at polifenollal turbózzuk fel, a hatás fokozódik, így az ilyen típusú étrend-kiegészítők csökkenthetik a magas vérnyomást, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint erősíthetik az immunrendszert és csökkenthetik a koleszterinszintet.

Miben található még polifenol?

Egyes gyümölcsök esetében a polifenolok közvetlenül a héj alatt találhatóak, így ezeket érdemes héjjal együtt fogyasztani. A bogyós gyümölcsök közül főleg a gránátalma, az áfonya, a fekete ribizli, az eper, a málna és a szőlő tartalmaz sok polifenolt, de a káposzta és a dió fogyasztása is javasolt. Előfordulhat azonban, hogy nem tudjuk bevinni a megfelelő mennyiséget sem gyümölcsökből, sem magvakból, ezért ilyenkor érdemes különféle étrend-kiegészítőkkel pótolni a polifenolokat. A Zinzino BalanceOil és a Zinzino BalanceOil kapszula is rendkívül gazdag polifenolokban, ezért ideális kiegészítése lehet táplálkozásunknak.