Skip to main content

Sokan úgy tartják, hogy az vagy, amit megeszel. Mi azért nem szoktunk ilyen radikálisan fogalmazni, ám nagyon fontos, hogy mit viszünk a szervezetünkbe, hiszen minden táplálékot valahogy feldolgoz szervezetünk és ezek felszívódás után más-más hatást fejtenek ki testünkben. Ez különösen igaz a különböző zsírokra és esszenciális zsírsavakra. Következő bejegyzésünk fókuszába most azt helyezzük, hogyan lehet neked is elég Omega-3 a konyhádban.

Az Omega-3 pótlás fontosságára hatalmas hangsúlyt fektetünk a Zinzinonál, hiszen ez az esszenciális zsírsav számos módon járul hozzá egészségünkhöz. Az Omega-3-ban gazdag ételek fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, így például kedvezően hat a koleszterinszintre, valamint a szív és az agy működésére is. Nézzük, hogyan tudod feltölteni természetesen kamrádat, hogy legyen elég Omega-3 a konyhádban.

Fogyassz elegendő hidegvízi halat

A természetben megtalálható egyik legfőbb Omega-3 forrást a hidegvízi halak húsa jelenti. Egyes ajánlások szerint hetente minimum kétszer érdemes lenne halat fogyasztanunk ahhoz, hogy normál táplálkozás útján elegendő Omega-3-hoz jussunk. Mindig tervezd meg úgy családod menüjét, hogy legalább heti egyszer fogyasszatok zsíros húsú halat, például lazacot, vagy szardíniát. De remek Omega-3 forrás az osztriga is.

legyen elég Omega-3 a konyhádban

Legyen elég Omega-3 a konyhádban magvakkal és diófélékkel

A szupermagok, a diófélék és a magvak nemcsak energiaszinted fenntartásában segítenek, hanem Omega-3 szinted fenntartásában is. Nassolnivalóként is elfogyaszthatod, továbbá egy-egy salátába, vagy akár müzlibe és más finomságokba is bele keverheted. Dobd fel velük kedvenc fogásaidat és élvezd, ahogy gondoskodik egészségedről az Omega-3.

Így lehet elég Omega-3 a konyhádban olívaolajjal

A leghatékonyabb vegán Omega-3 forrás az olívabogyó, amelynek olaja megfelelő eljárásokkal kinyerve elegendő Omega-3 esszenciális zsírsavhoz juttatja a szervezetet. A Zinzino R.E.V.O.O olaja remek alapanyaga lehet egy-egy főételnek, salátának, sőt akár egy desszertnek is. Készítsd el vele sós és édes süteményeidet, locsold meg vele salátádat, vagy süss, grillezz, főzz vele magabiztosan konyhádban.

Legyen neked is elég Omega-3 a konyhádban és élvezd új, egészséges életmódodat.

 

képek forrása

Hozzászólás