Skip to main content

Mindenki szeretne ősszel is jó formában lenni. Ehhez elengedhetetlen a helyes táplálkozás és a vitamindús étkezés mellett a rendszeres testmozgás. Kevesen tudják viszont, hogy egyik sem működik a másik nélkül! Előbbi azért rendkívül fontos, mert az étrendbeli változtatásokkal jelentős mennyiségű kalóriától szabadulhatunk meg, míg a mozgással olyan biológiai folyamatokat serkenthetünk szervezetünkben, amelyek fokozzák a diéta vagy a tudatos táplálkozás pozitív hatásait.

A legtöbb fogyást elősegítő étrenddel nemcsak testzsírunk csökken, hanem izomzatunkból is veszítünk. Ez sajnos egy idő után visszahízáshoz vezethet. Éppen ezért fontos a számunkra ideális táplálkozási forma mellé szintén kedvünkre való mozgási formát válsztani. Sokaknak viszont nem kenyere az edzőterembe járás és az idő is ellenük dolgozik. A jó hír, hogy számos olyan hatékony mozgásforma létezik, ami edzőterem helyett választható. Ha a szabadban vagy otthonodban szeretnél kalóriát égetni, izmot építeni, vagy kardiózni egy kicsit, akkor válassz tippjeink közül.

Otthoni edzés

Egyre több edzés program elérhető online. Legyen szó egy jó kis saját testsúlyos edzésről vagy egy súlyzós edzésről pár kreatívan használt berendezési tárggyal, mind tökéletes arra, hogy feldobja a napunkat. Az live videós edzések előnye, hogy kameránkat bekapcsolva az instruktor segíthet a gyakorlatok helyes végzésében is.

Kerékpározás

Biciklizéssel úgy 400-1000 kalóriát égethetünk el egy óra alatt, annak függvényében, milyen intenzitással tekerünk és milyenek egyéni adottságaink. Ez a mozgásforma nagyszerű hatást gyakorol izomzatunkra, valamint szív- és érrendszerünkre egyaránt. Brit kutatások azt is igazolják, hogy akik rendszeresen kerékpároznak, kiegyensúlyozottabbak.

Tánc

A táncnak hasonló hatása van az emberi szervezetre, mint az aerobik edzéseknek. A sokak által sportként is űzött tevékenység alaposan átmozgatja a testet, miközben feltölti a lelket is. További jótékony hatása, hogy késlelteti az öregedéssel járó memória zavarokat.

Lépcsőzés

A Harvard Medical School kutatási eredményei azt bizonyítják, hogy a lépcsőzés háromszor gyorsabban égeti a kalóriát, mint a klasszikus séta. Ez igaz akkor is, ha lassan és kényelmes tempóban lépcsőzünk.

Séta

Egy fél órás séta elég ahhoz, hogy feltöltődjünk, miközben megszabadulhatunk úgy 135 kalóriától. Legalábbis a Missouri Egyetem kutatói így tartják, miután kísérletük résztvevői egy év alatt 10-15 kilóttól szabadultak meg heti 5 hosszabb kutyasétáltatással.

+1 Fun fact

A Discovery Health szerzői beszámoltak róla, hogy 30 perc trambulinozással közel 120 kalóriát égethetünk el, így akár egy kis ugri-bugri is szóba jöhet.

Légy aktív, mozogj rendszeresen és hozd magad kirobbanó formába megfelelő táplálkozással és a tökéletes étrend kiegészítővel. A Zinzino Egészség Protokoll részét képező BalanceOil-lal, Zinobiotic-kal és Xtend-del formába hozhatod magad a téli időszakra, a LeanShake pedig tökéletes kiegészítője lehet otthoni edzésednek. Töltsd fel szervezeted és légy kirobbanó formában!

Hozzászólás