Skip to main content

Minden évben beköszönt az igazi tél és vele együtt megérkeznek a klasszikus, szezonális betegségek, amit a legtöbben nem úszunk meg. Ha nem szeretnél tavaszig szenvedni és betegeskedni, akkor a következő immunerősítő tippek tökéletesek lesznek számodra. Itt az ideje, hogy felturbózd immunrendszered a tomboló vírus szezonban!

#1 Fogyassz szuper egészséges falatokat!

Nemcsak a téli időszakban fontos a változatos étrend kialakítása, ám ilyenkor a vitaminokban gazdag táplálkozás jelentősége felértékelődik. Az egészséges falatok közül télen kihagyhatatlanok a C-vitaminban dús citrusfélék, a szelénben gazdag olajos magvak és a cinkben gazdag zabpehely. Nem szabad megfeledkeznünk a magas vastartalmú vörös húsokról, amelyeket nagyobb mértékű vashiány esetében megtámogathatunk a jól bevált “szöges almával” is. A legfontosabb pedig D-vitamin szintünk fenntartása, amelyről zsíros húsú halakkal gondoskodhatunk a leghatékonyabban.

#2 Óvd meg bélrendszerét!

Bélrendszerünk szerepe nem merül ki a táplálék emésztésében és hasznosításában. Beleink fontos immunszervek, amelyek ellenálló képességünk 60-70%-át adják. A bélnyálkahártyánkban található nyirokerek és nyirokcsomócskák határozzák meg, hogy mennyire vagyunk ellenállóak a ferzőzésekkel szemben. Nagyon fontos, hogy antibiotikum kúra mellett támogassuk bélflóránk helyreállítását és probiotikumot fogyasszunk. Figyeljünk oda rostbevitelünkre is, a könnyebb emésztés és a tiszta bélrendszer jegyében.

#3 Feküdd ki a betegségeket!

Oh, hányszor hallottuk már és hányszor nem fogadtuk meg ezt a tanácsot?! A legtöbben legyintünk erre a mondatra és az első adandó alkalmat megragadjuk ahhoz, hogy egy kis testmozgással visszanyerjük kondíciónkat. Pedig nem szabad betegen vagy közvetlen egy fertőzés kiheverését követően sportolni. A betegség és a testmozgás kettőse ugyanis túlzott energiaszükségletet jelent szervezetünk számára. Testünk túlterhelése elnyújthatja a regenerálódási folyamatokat és ronthat állóképességünkön is.

#4 Ne vágj bele drasztikus diétába!

Nem a vírus szezon a legideálisabb alkalom arra, hogy önsanyargatásba kezdjünk. Ha hirtelen túl alacsony lesz kalória bevitelünk, akkor csökkennek immunfunkcióink és ezáltal fogékonyabban leszünk a fertőzésekre. Vegyünk magunkhoz olyan táplálékot, ami kielégíti energia szükségletünket vagy hozzájárul kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz mindamellett, hogy egészséges is. (Pl.: Ne a csokoládé után nyúljunk, ha édességre fáj a fogunk, hanem igyunk egy banán turmixot vagy együnk egy finom fehérje szeletet.)

#5 Aludj eleget!

Télen egy egészséges felnőtt számára minimum 6-7 óra alvás szükséges ahhoz, hogy immunrendszere napról-napra új energiához juthasson. Több tanulmány is azt igazolja, hogy akik ennél kevesebbet alszanak, azok többszörösen fogékonyabbak lesznek a betegségekre. A pihenés tehát nagyszerű preventív és gyógyító hatású módszer a vírus szezonban.

A fenti szabályok betartása mellett érdemes erősíteni immunrendszerünket megfelelő táplálék kiegészítővel, amelyet a kiegyensúlyozott emésztés és alvás érdekében támogathatunk további egészségmegőrző készítményekkel.

Zinzino Egészség Protokoll három egyedi terméket ötvöz, hogy holisztikus megközelítést nyújtson az egészséged megőrzése érdekében, számos előnyt nyújtva szervezetedek.
1. lépés: BalanceOil: egy polifenolokban gazdag omega-3 táplálékkiegészítő, mely beállítja az egészséges omega-6:3 zsírsavak arányát szervezetedben.
2. lépés: Zinobiotic: a szabadalmaztatott élelmi rostok keveréke visszaállítja az egészséges bélflórát.
3. lépés: Xtend: immunerősítő készítmény, mely a vitaminok és ásványi anyagok teljes skálájával járul hozzá a program sikeréhez.

Hozzászólás