Skip to main content

A béta-glükán rendkívül fontos poliszacharid, ami nagyban hozzájárul immunrendszerünk egészségéhez. Fogyasztása különösen fontos krónikus betegségekben szenvedők számára és azoknak, akik bármilyen védőoltás beadatása vagy gyógyszer kúra előtt állnak.

De mi is az a béta-glükán?

Egy olyan, a természetben előforduló poliszacharid, amely gombák, növények és baktériumok sejtfalának alkotóeleme. Létezik oldható és oldhatatlan formája, amelyből utóbbi lényegesen nagyobb biológiai aktivitással rendelkezik.

Mit is csinál a béta-glükán?

A béta-glükán legfontosabb ismérve, hogy támogatja szervezetünk védekező képességét. Segít abban, hogy immunrendszerünk első védelmi vonalában aktiválja a makrofágokat, hogy azok hatékonyan pusztíthassák el a szervezetre káros anyagokat (pl.: baktériumokat, vírusokat).

Hogy lesz hatékony a védőoltás?

Számos kutatás igazolja, hogy a béta-glükán egy olyan erős antioxidáns, amely megköti a káros szabad gyököket szervezetünkben, és ezzel egyidejűleg növeli a gyógyszerek és védőoltások hatékonyságát. Az immunrendszer felerősítésével az immunválasz is erősebb lesz. Ezért reagál hatékonyabban a védőoltásokra szervezetünk, ha elegendő béta-glükánt fogyasztunk. Említett vírus bekebelező és hatástalanító tulajdonsággal is bír. Ezzel a stimulációval nehezebben dönthetnek le a vírusok.

Fontos, hogy immunrendszerünk hagyományos táplálkozással nem jut elég béta-glükánhoz. Ennek oka roppant egyszerű: olyan gombátlanító élelmiszerbiztonsági kezelésekkel jutnak hozzánk az élelmiszerek, amelyek elpusztítják ezeket a fontos poliszacharidokat a szervezetre káros anyagokkal együtt.

Ezzel párhuzamosan a külső környezeti hatások, mint légszennyezettség, valamint a sok feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, a stresszes életvitel mind csökkentik az immunfunkciókat. Fontos lenne, hogy elegendő élesztőt, zabkorpát és árpakorpát, valamint tengeri fűféléket és gombákat is együnk. Ezeknek a természetes forrásoknak a hiányában elengedhetetlen, hogy béta-glükán tartalmú étrend kiegészítő készítményt fogyasszunk legalább a téli vírusos időszakban.

A Protect+ olyan természetes étrend-kiegészítő, amely támogatja az immunrendszert a folyamatos jó közérzetért. Hatékony vegán D3- és C-vitamint tartalmaz, melyek hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez, valamint klinikailag igazolt hatású 1-3/1-6 béta-glükánokat.

Hozzászólás