Skip to main content

A bőrünk olyan, mint egy tükör. Megmutatja, ha a szervezetünkben valami nem működik rendesen. Egyes bőrterületek az arcon utalhatnak konkrét szervekre is. Ugyanakkor lelkünk állapotát, illetve a környezeti hatásokat is jelzi. Pl. télen hideg időben kiszáradhat, kipirosodhat.

Számos esetben elég csak étrendünkön változtatni, hogy bőrünk visszanyerje egészséges kinézetét. Sokunk bőre a túl zsíros ételekre pattanásokkal reagál. Más esetben lehet bármiféle allergia mutatója is: bőrpír, ekcéma, gyulladásos folyamatok alakulnak ki.  Természetesen nem mindig segít a diéta, hiszen lehet, hogy nem többlet van a szervezetünkben, hanem éppen ellenkezőleg: hiányban szenved.

Az omega-3 jótékony hatása

Szervezetünk építő elemeihez tartoznak az esszenciális zsírsavak, azok a zsírsavak, amelyet szervezetünk nem képes előállítani, csak táplálék formájában tudjuk bevinni. Az esszenciális zsírsavak közé tartoznak az omega-3 zsírsavak is. A legtöbb omega-3-at zsíros halakból, diófélékből, tejtermékekből tudjuk szervezetünkbe juttatni.

Az omega-3 hiányt rendszerint jelzi szervezetünk: a bőr, a haj töredezettebbé és érzékennyé válik. Megfelelő mennyiségű és minőségű omega-3 étrend-kiegészítők fogyasztásával csökkenthetjük a bőr irritációját és regenerálhatjuk is. Ezek a zsírsavak segítenek az aknés bőrproblémák javításában, valamint hozzájárulnak a sejtmembrán egészségéhez is. Ez azért is fontos, mert a sejtmembrán felelős a sejt vízháztartásáért, rugalmasságáért, ez pedig meghatározza, mennyire ráncos a bőr felszíne. Az omega-3 zsírsavak normalizálják a szaruképződést, javítják a bőr sejtjei közötti összetartást, illetve beépülnek a sejthártyába, így fokozzák a bőr rugalmasságát is, illetve fenntartják az érrendszer normális működését.

Étrendünk sajnos már nem tartalmaz elég omega-3-at

A finomított élelmiszereknek és a megváltozott étkezési szokásainknak köszönhetően, modern étrendünk kiegyensúlyozatlan az omega-3 és omega-6 zsírsavak bevitele szempontjából. Az ajánlott omega-6:3 arány 1:1 (bár már a 3:1 és 5:1 is megfelelő), ehelyett Európában 15:1, az Egyesült Államokban pedig 25:1 az átlagos arány. Nagyon fontos, hogy növeljük az omega-3 bevitelt, törekedjünk arra, hogy szervezetünk egyensúlyba kerüljön.

Zinzino termékek külsőleg és belsőleg

A svéd Zinzino termékei kívülről és belülről is táplálják bőrünket, hogy az mihamarabb visszanyerje egészséges kinézetét. A SkinSerum elnevezésű, arcra és nyakra kifejlesztett bőrmegújító formula célja megvédeni, kijavítani és újjáépíteni a bőr extracelluláris mátrixát, röviden az ECM-et (a bőrt támogató finom kötőszövetet). Napfény hatására az ECM lebomlik, ami öregíti a bőrt. A szérum 4 hatóanyaga 4 különböző lépésben blokkolja az öregedési folyamatnak ezt a kulcsfontosságú részét. A fibroblaszt elnevezésű bőrsejtek kijavítják az ECM-et. Új kollagént, elasztint és más mikroszálakat képeznek. A szérum összetevői megtámogatják ezt a folyamatot.

A SkinSerummal kívülről, a BalanceOil halolajjal pedig belülről támogathatjuk és védjük bőrünket. A BalanceOil omega-3-ban, polifenolokban és D-vitaminban gazdag étrend-kiegészítő. A két készítmény együttesen alkalmazva hathatós segítség a még szebb és ragyogóbb bőrért!