Skip to main content

Sokunkkal megesett már, hogy valami különleges eseményre voltunk hivatalosak vagy valamilyen fontos találkozóra kellett mennünk. Lehet szép a ruhánk, sminkünk, lehet elragadó az egyéniségünk, ha a frizuránkkal, illetve a hajunk állapotával valami nem stimmel, így az összhatás sem tökéletes.

Sok olyan környezeti hatás van, ami az évek során nyomot hagy a hajunk állapotán, a hajszálak szerkezetében. Használhatunk speciális balzsamokat, samponokat, ezek általában csak tüneti megoldások, kívülről táplálják a haj szerkezetét.

Az vagy, amit megeszel

A megfelelő, természetes összetevőket tartalmazó étrend szervezetünk helyes működését segíti elő. Általános állapotunkra igencsak hatással van nemcsak ételeink milyensége, hanem minősége is. Számos olyan információ is elérhető már, ami akár kifejezetten az egyes szerveinkre jótékony hatással bíró tápanyagokat gyűjti össze. Amennyiben a hajunk állapotán szeretnénk javítani, az elsők között említik az omega-3 zsírsavak rendkívül fontos szerepét.

Sajnos közel sem fogyasztunk elég omega-3-at, pedig a halat tartalmazó étrenden kívül is vannak opcióink – ilyen a „kanalas” halolaj és ennek a kapszulás változata. A svéd Zinzino ízesített, vegán és vízben elkeverhető halolajat, illetve kapszulás változatot is kínál, így mindenki megtalálhatja a számára ideális megoldást.

Omega-3 zsírsavakkal a fényes, selymes hajkoronáért

A környezeti ártalmakon kívül (száraz levegő, savas eső, szmog, tűző napsütés), az életkorunknak is szerepe van abban, hogy milyen hajunk állapota. Sajnos, ahogyan idősebbek leszünk, a bőrünk, ezzel együtt a hajas fejbőrünk is, egyre szárazabbá válik. A faggyúmirigyek aktivitása is lelassul. A száraz, fénytelen haj töredezetté válik. A speciális samponok és balzsamok használata segítséget nyújthat, de igazi megoldást a külső táplálás nem biztosít. A problémát belülről is meg kell oldanunk!

Támogassuk szervezetünket omega-3-mal is! Aki a halat, az omega-3 egyik legfőbb forrását nem szereti (sokan még a szagától is undorodnak), választhat az olajos magvakból is. Illetve szedhet étrend-kiegészítő termékeket is. Ma már több ilyen lehetőség van a piacon. Léteznek olyan omega-3 termékek, amelyek polifenolt, jótékony hatású antioxidáns is tartalmaznak, vagyis szintén segítenek ellensúlyozni a káros környezeti hatásokat. Többek között az UV-sugárzást és a légszennyezést is.

Ha szép hajat szeretnénk (szerencsére ez már nemcsak a nők igénye, hanem a férfiak is egyre inkább erre törekednek), a külső táplálás mellett igenis gondoskodnunk kell a megfelelő tápanyagbevitelre is.  Az omega-3 zsírsavak szedésével pedig nemcsak hajunk lesz szebb, de „bónuszként” bőrünk, érrendszerünk, szívünk és még sok más szervünk működése is javulni fog.

A Zinzino halolajai rendkívül sokoldalúan védik szervezetünket, hiszen többek között erősítik az immunrendszert, jót tesznek a szívnek, elősegítik a szem egészséges és optimális működését, a normál vérnyomást, a csontok egészségét és a fogak egészségét. És ami jó hír: hiába halolaj, nincs halíze!