A vegánok sem maradnak „halolaj” nélkül

A vegánok sem maradnak „halolaj” nélkül

2018-07-20 Off By admin

A vegánok és a vegetáriánusok halat sem fogyasztanak – igen, tudjuk jól. Bár növényi összetevők is (pl. diófélék) tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, de aki étrend-kiegészítőt szeretne szedni, milyen termékhez forduljon?

A svéd székhelyű Zinzino cég nem változtat gyakran alap termékcsaládján, a Zinzino Health koncepcióját adó BalanceOil termékeken, néhány hónapja azonban, a piaci igények kihívásainak megfelelően, új taggal bővült a BalanceOil család. Ezzel az újítással azon vegetáriánusoknak és vegánoknak kedveztek, akik a hagyományos halolaj helyett egy alternatív változatot kerestek.

A Zinzino BalanceOil Vegan „halolaj”

A Zinzino vegán terméke az extra szűz, beérés előtt szüretelt olívaolaj és a D-vitamin mellett tengeri mikroalgaolajat és echiummagolajat tartalmaz. Vegetáriánusok és vegánok esetében felmerül a kérdés, hogy vajon elégséges-e csak növényi élelmiszereket fogyasztani ahhoz, hogy megkapják a hosszú láncú omega-3 zsírsavakat. Az omega-3 zsírsav úgynevezett esszenciális zsírsav. Ezt azt jelenti, hogy szervezetünk nem képes előállítani, külső forrásból kell bevinnünk. Illetve a termékeny nők egy igen kis mennyiség előállítására képesek, de persze ez sem elegendő. Aki vega vagy vegán, pusztán növényi omega-3 zsírsavak bevitelével nem tudja elérni az ideális omega-6:3 egyensúlyt. Miért is olyan fontos ez? Egyrészt azért, mert a felborult egyensúlyi állapot rengeteg egészségügyi baj forrása és okozója, hiszen a túl sok omega-6, illetve a túl kevés omega-3 zsírsav elősegíti a gyulladás kialakulását a szervezetben. A Zinzino omega-3 vegán étrend-kiegészítőjének számos előnye van, így többek között erősíti az immunrendszert, jót tesz a szívnek és segít megőrizni a csontok egészségét – természetesen mindezek mellett segít beállítani az optimális omega-6:3 egyensúlyt.

A Zinzino algaolaj előnyei

A BalanceOil Vegant nemcsak a vegánok és a vegetáriánusok fogyaszthatják. Amennyiben nem akarunk hagyományos halolajat fogyasztani, úgy kézenfekvő megoldás onnan beszerezni a szükséges omega-3 zsírsavakat, ahonnan a halak is teszik, vagyis a hideg vízben élő tengeri algákból. A Zinzino BalanceOil Veganban található algák ugyanazt a színtiszta hosszú szénláncú omega-3 zsírsavakat tartalmazzák, ám a hagyományos halolajjal ellentétben ezek teljesen vegánok. A termékben található algaolaj tehát gazdag omega-3-ban (EPA és DHA), napraforgóolajban, illetve omega-3 (SDA és ALA) zsírsavakban és polifenolokban. A termékben található echiummagolaj nemcsak GMO-mentes, hanem omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavakban is gazdag. Kétszer több omega-3-at tartalmaz, mint omega-6-ot, így segít optimalizálni szervezetünk omega-6:3 egyensúlyát. Az echiummagolaj az omega-6 GLA zsírsavnak köszönhetően a hormonok egyensúlyáért és bőrünk egészségéért is felel.

Biztonságos a Zinzino által használt algaolaj?

A BalanceOil Veganban található algaolajat a Schizochytrium sp. algákból vonják ki, amelyek nem kapcsolódnak egyik mérgező algaformához sem. Az algaolaj ugyanolyan hatékony, mint a halolaj, ráadásul a jövőben akár egy fenntarthatóbb omega-3 zsírsavforrás is lehet, ellentétben a tengeri halakra támaszkodó hagyományos olajjal.

A Zinzino BalanceOil használata

A BalanceOil napi adagját testsúly alapján határozhatjuk meg: 0,1 ml BalanceOil x testsúly kg. Ez azt jelenti, hogy egy 50 kg-os felnőtt esetén a javasolt adag 5 ml, míg egy 80 kg-os felnőtt esetén 8 ml naponta. A felbontott üvegeket 45 napon belül fogyasszuk el. Az olívaolaj 4 Celsius foknál alacsonyabb hőmérsékleten besűrűsödik, így az olaj zavarossá válhat, de ez a minőségén nem változtat, és az olaj szobahőmérsékleten kitisztul. A Zinzino BalanceOil termékei egyéves kor fölött fogyaszthatók, ám várandósság, szoptatás vagy vérhígító gyógyszerek szedése esetén érdemes előbb kezelőorvossal konzultálni.