Mai kor betegsége a stressz

Mai kor betegsége a stressz

2019-06-12 Off By admin

A munkahelyi stressz egyre több embert érint. A gyakori vezető váltások, a magas elvárások és a kirúgástól való félelem sok mindenkit tesz bizonytalanná. Mindemellett a munka mennyisége növekszik, üteme fokozódik, a fizetésünk pedig általában stagnál. Az ezek által keletkezett stressz hatással van egészségünkre, szervezetünkre és a környezetünkre is egyaránt.

Az Egészségügyi Világszervezet a stresszt világméretű járványnak nyilvánította. Európában a stressz a munkából kiesett napok 50-60 százalékáért felelős, és minden negyedik munkavállalót érint.

2008. január óta Magyarországon nevesítve van a munkavédelmi törvényben a munkahelyi stressz, mint egészségkárosító kockázati tényező. A munkahelyi stressz akkor tapasztalható meg, amikor a munkakörnyezetből származó követelmények meghaladják a dolgozók azon képességeit, hogy megbirkózzanak velük, vagy uralják őket.

A stressz tűrő képesség egyénenként eltérő. Van, aki jobban bírja és van, aki kevésbé. Függ a nemünktől is. A nők általában segítséget kérnek ilyen helyzetekben, a férfiak hajlamosak élesen reagálni és elhamarkodott döntést hozni.

Egészségünk megőrzése érdekében kötelezettségünk, hogy mindent megtegyünk a hétköznapok okozta stressz kezeléséért. Próbáljunk ki természetes hatóanyagú teákat vagy próbáljuk ki a Zinzino Viva termékét, mely sáfrány kivonat, ötfajta B-vitamin, jód és C-vitamin tartalmának köszönhetően biztosan hozzájárul a lelki egyensúly eléréséhez. Segít a fáradtság és a kimerültségérzés csökkentésében. A közelmúltban számos klinikai vizsgálat igazolta hatékonyságát, amely a finom javulástól egészen az élet minőségének a változásáig terjed.

 

 

(Cikk forrása ide kattintva olvasható)