Skip to main content

A legtöbb ember azért nem fogyaszt elegendő omega-3 zsírsavat, mert viszolyog a halolaj szagától és ízétől. Egy minőségi étrend-kiegészítő kapszulának, olajnak vagy cseppnek viszont nem szabad(!) ezeket a kellemetlen tulajdonságokat magában hordoznia. Eláruljuk, hogy mire kell odafigyelned, ha szeretnéd megtalálni azt a tökéletes halolajat, amihez nem kell befognod az orrod és nagyot nyelned.

Ne legyen avas

Sajnos ez nem annyira magától értetődő, mint gondolnánk. A legtöbb gyártó nem elég körültekintő a gyártási folyamatok során. Mire pedig a boltok polcaira kerül az adott termék, már avas is, magyarán szólva romlott. Az ilyen terméket egyszerű felismerni, mert büdös és borzalmas az íze, melyet még a halkedvelők sem tudnak elviselni. A nem megfelelően kezelt olajjal a legnagyobb probléma azonban nem ez a két tolerálhatatlan tulajdonsága. Fogyasztása hozzájárul szervezetünkben a szabadgyökök kialakulásához. Ez előnytelen folyamatokat indít be testünkben. Egy friss, omega-3-ban gazdag, helyesen előállított halolaj-készítmény nem okoz kellemetlen fogyasztási élményt.

Ne legyen büdös és hal ízű

Amennyiben egy halolaj gyártási folyamatai nem megfelelőek, az adott termékbe káros bomlástermékek kerülhetnek. Ez vezet ahhoz, hogy az étrend kiegészítő fogyasztásakor, akár a lenyelést követően is huzamosabb ideig erőteljes hal szagot és -ízt érzékelünk. Egy megfelelő tisztaságú és omega-3 tartalmú termék viszont minden, csak nem halszagú! Az ilyen prémium készítmények soklépcsős tisztítási folyamaton mennek keresztül. A helyes gyártási protokoll során eltávolítják a vízoldékony és zsíroldékony szennyező anyagokat, kivonják az egyéb zsírsavakat, valamint a különböző oxidációs termékeket, és végül csak a színtiszta omega-3 marad. Így születik a sötétbarna, nyers halolajból egy világossárga, szagtalan, tiszta olaj.

Ne legyen túl olajos

Ez elsőre viccesen hangzik, annak ismeretében, hogy az olaj bizony olajos állagú. Ám nagyon fontos a fogyasztási élmény és a felszívódás szempontjából egyaránt az olaj textúrája. Egy olaj vízben való oldódását és könnyed felszívódását emulgeáló szerrel segíthetjük. Ilyen módon napi omega-3 bevitelünk abszolválása könnyebb lesz, ha a tetszőleges folyadékba (pl.: kedvenc reggeli italunkba) keverjük táplálék-kiegészítőnkket. Egy átlagos olaj, ami nem tartalmaz emulziót, nem elegyedik a víz alapú italokkal, így a készítmény olajos textúrája megmarad. Ez sokak számára kellemetlen élményt jelent. Ha te is így érzel, akkor neked is tökéletes megoldás egy emulgeált olaj. Az ilyen készítmény fogyasztásával, a hígított ízélmény élvezése mellett hozzájárulhatsz az omega-3 könnyebb és gyorsabb felszívódásához.

Ha szeretnéd a 3 előnyt megtapasztalni egy termékben és egy ízektől-, szagoktól mentes, kellemes textúrájú, magas omega-3 koncentrációjú olajat fogyasztani, akkor a BalanceOil AquaX a tökéletes választás számodra!

Hozzászólás