Skip to main content

Hoztunk nektek 3 roppant egyszerű tavaszi saláta receptet, ha valami könnyed finomságra vágytok. Ezekkel a csábító falatokkal pedig nemcsak egy étkezést tudhattok le, de gondoskodhattok napi antioxidáns, polifenol és Omega-3 beviteletekről is. Három receptünket a tavasz frissítő szelleme, pezsdítő élményei és színes világa ihlette.

Ezért fontos salátát fogyasztanod

Mielőtt jönnének a receptek, mondunk 3 érvet a saláta fogyasztás mellett. A legtöbb saláta főbb alapanyagait a zöldségek és az olívaolaj jelentik. Előbbiek magas rosttartalma segíti az emésztést, pucolja bélfalainkat és mindent összevetve hozzájárul anyagcserénk helyes működéséhez. Az extraszűz olívaolajnak kifejezetten magas a polifenol tartalma. A polifenol a növények, zöldségek, gyümölcsök szín- és illatanyagáról gondoskodik.

Az emberi szervezet számára a polifenolok olyan bioaktív vegyületeket jelentenek, amelyek antivirális hatásúak, így támogatják immunrendszerünket. Ezen felül ez az értékes mikrotápanyag védi szervezetünket az ultraibolya sugárzással és a patogénekkel szemben is. Erős antioxidánsként segíti szervezetünket az oxidatív stresz leküzdésében, illetve a harcban a stressz és a káros szenvedélyek által felszabadított szabadgyökökkel szemben.

Természetesen a felsoroltak mellett a különböző salátakeverékek fogyasztásával gondoskodhatunk vitamin-bevitelünkről is, ami kifejezetten fontos tavasszal, az immunerősítés részeként. Az A-, B-, C-, D-, E- és K-vitamin fontossága felértékelődik a tél végén, amikor a magyar emberek nagy százalákának kiürül vitamin készlete.  Ezért vagyunk még a téli vírusidőszaknál is fogékonyabbak a fertőzésekre a tavasz derekán.

Összegezve ezért fontos, hogy kövesd egyszerű tavaszi saláta receptjeinket:

  • Gondoskodhatsz rostbeviteledről
  • Könnyebben felveheted a harcot a szabadgyökökkel
  • Természetesen pótolhatod vitamin készletedet

Ne is pazaroljuk tovább a szót, jöjjön első egyszerű tavaszi saláta receptünk.

egyszerű tavaszi saláta recept - cékla saláta

Tavaszi céklasaláta

Egyszerű tavaszi saláta recept cékla-imádóknak

Ezekre lesz szükséged egy adag elkészítéshez:

  • 1 fej cékla
  • 1 db alma
  • só és bors
  • 25 dkg sajtkrém
  • R.E.V.O.O extraszűz olívaolaj
  • 1 szál újhagyma

Nyers célka helyett használhatsz savanyítottat is. Első lépésként csepegtesd le a céklát, ha az ecetes mellett döntesz, majd hámozd meg és magozd ki az almát. Vékonyan csíkozd fel a céklát és nagy lukú reszelőn reszeld le az almát. Keverd őket össze és add hozzá a sót, borsot tetszés szerint, illetve a sajtkrémet és egy kanál extraszűz olívaolajat. Ha alaposan elkeverted a salátádat, akkor mehet a hűtőbe egy olyan 30 percre, hogy jobban összeérjenek benne az ízek. Fogyaszd szénhidrát csökkentett pirítóssal és díszítsd a kenyérre kent céklasalátát újhagymával, zöldfűszerekkel, esetleg célkacsírával.

egyszerű tavaszi saláta recept eperrel

Egyszerű tavaszi saláta recept eperrel

Tavaszi saláta recept egy kis eperrel megbolondítva

Ezekre lesz szükséged egy kiadós adag elkészítéshez:

  • pár darab fürjtojás
  • 10 dkg eper
  • 2 evőkanál R.E.V.O.O extraszűz olívaolaj
  • fél citrom
  • só és bors
  • tetszés szerinti mennyiségben rukkola

Főzd a fürjtojásokat keményre, majd hámozd meg és vágd őket félbe. Alaposan mosd meg a földiepret, a citromot és a rukkolát. Utóbbi csípkedd kisebb darabokra, hogy könnyebb legyen fogyasztani. A megtisztított epret vágd félbe vagy negyedeld, esetleg kockázd fel. Egy tálban keverd össze a rukkolát és az epret a R.E.V.O.O extraszűz olívaolajjal, majd sózd, borsozd meg és reszeld rá egy fél citrom héját. Ha szereted a citrusos ízvilágot, akkor egy kicsit bele is facsarhatsz a keverékedbe a citromból. Tálaláskor add hozzá a kis tojásokat és fogyaszd egészséggel.

egyszerű tavaszi saláta recept lazaccal

Egyszerű tavaszi saláta recept lazaccal

Egyszerű tavaszi saláta recept, ha valami laktatóbbra vágysz

Erre lesz szükséged az elkészítéshez:

  • 25 dkg szénhidrátcsökkentett tészta
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • egy kisebb darab lazac törzs
  • bébi spenót
  • 1 kisebb üveg olívabogyó
  • 4 ek. R.E.V.O.O extraszűz olívaolaj
  • só és bors
  • 1 gerezd fokhagyma

Először is főzd ki a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Egy serpenyőben készítsd el ízlés szerint a lazacod egy kis bébi spenóttal, és mindenképp ügyelj rá, hogy puha legyen, mert össze kell törnöd. Egy tálba keverd el az olajbogyót és a félbe vágott koktélparadicsomokat, majd törd rá a fokhagymád és keverd össze az extraszűz R.E.V.O.O olívaolajoddal. Kicsit sózd és borsozd, majd keverd el benne a lazac darabkáidat. Picit hagyd állni, hogy összeérjenek az ízek, végül keverd össze a tésztával és kész is ez a az egyszerű tavaszi saláta recept, ami akár kiválthat egy főétkezést is.

Reméljük, hogy tetszettek receptjeink. További ötletekért ne felejtsd el elmenteni oldalunkat a könyvjelzőid közt böngésződben a kis csillagra kattintva. A Zinzino javasolt termékét az alábbi linken találod meg:

Hozzászólás