Skip to main content

A terhesség egy rendkívüli időszak az életben, amikor a nők teste a magzat fogantatására és növekedésére készül. Ennek eredményeként az újdonsült anyák tápanyagszükséglete is megváltozik. Az omega-3 zsírsavak, különösen az EPA és a DHA, elengedhetetlenek az egészséges terhességhez és a magzat megfelelő fejlődéséhez. Tehát, ha azt fontolgatod, hogy terhesség alatt fogyaszthatsz-e halolajat, a válasz egyszerűen igen.

Az omega-3 zsírsavak hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen zsírsavak (LCP-k), amelyek esszenciális „építőkövek” a szervezet normális működéséhez. Ezek az LCP-k kritikus fontosságúak mind az anyák, mind a csecsemők számára. Az omega-3 zsírsavak kiemelkedő szerepet játszanak az agy fejlődésében, az idegrendszer működésében és a látás támogatásában.

De mennyi omega-3 zsírsavra van szükség a terhesség alatt? Dietetikusok javasolják, hogy heti két-három adag zsíros halat fogyassz, például makrélát, heringet, szardíniát és lazacot. Ez biztosítja a napi szükséges 450 mg tengeri eredetű omega-3 bevitelét, amelyből legalább 200 mg DHA-t tartalmaznia kell. Fontos megjegyezni, hogy az ajánlott napi beviteli mennyiség nemzetközi szinten változhat, például Ausztráliában a terhes nőknek 900 mg tengeri eredetű omega-3 bevitelt ajánlják (ebből 800 mg DHA).

Azok számára, akik nem rendszeresen fogyasztanak halat, omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítők is elérhetők. A vegetáriánusok és vegánok számára tengeri eredetű omega-3 helyett más források is rendelkezésre állnak, például tengeri moszatokból és algákból származó olajok.

kismama omega-3

Omega-3 kiegészítők használata terhesség előtt és után is ajánlott. Az omega-3 zsírsavakat a szervezet nem tudja önmagában előállítani, ezért pótlásuk létfontosságú. A BalanceOil+ egy kiváló minőségű, omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítő, amely D3-vitamint és olajbogyóból kivont polifenolt is tartalmaz. Segít beállítani és fenntartani az EPA és a DHA szintjét a szervezetben, valamint az omega-6:3 arányt, miközben védi a sejteket az oxidációtól. A BalanceOil+ vadon élő, kis méretű halakból származó olaj és a hagyományos szüret ideje előtt betakarított olajbogyókból sajtolt extra szűz olívaolaj elegyéből áll, amely hozzájárul a szív, az agy és az immunrendszer normál működéséhez.

Az omega-3 tartalmú BalanceOil+ segít kihasználni az omega-3 zsírsavak előnyeit a terhesség alatt és után, miközben egyszerűen beépíthető a mindennapi étrendbe. Mivel az omega-3 szükségessége a terhesség során és a szülést követően is fennáll, ezért ez a kiegészítő hosszú távon is hasznos a kismamák és az újszülöttek számára.

Az omega-3 zsírsavak rendkívül fontosak mind az anyák, mind a gyermekek számára, és a BalanceOil+ kiváló minőségű forrása ennek a nélkülözhetetlen tápanyagnak. Az omega-3 zsírsavak fogyasztása a terhesség során és után hozzájárulhat az egészséges agy- és idegrendszerfejlődéshez, a jó vérnyomás és a stabil szív működés fenntartásához, valamint az egészséges látáshoz. Az egészséges terhesség és az újszülött gyermekek megfelelő fejlődése érdekében az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak, és a BalanceOil+ segít megfelelni ezeknek a táplálkozási igényeknek.

  • Ezeket a kijelentéseket a Food and Drug Administration (az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala) nem ellenőrizte. A terméknek nem célja bármely betegség diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése.

Hozzászólás