Skip to main content

A nyár a könnyed és frissítő ételekről szól, és mi lehetne jobb választás a forró napokon, mint egy könnyed, mégis tápláló saláta? Az Omega-3 halolaj nem csak egészséges, hanem kiemelkedően finom ízt adhat a salátáidnak. Íme három könnyen elkészíthető nyári saláta recept, amelyekhez remekül passzol a Omega-3  esszenciális zsírsavakban gazdasg halolajunk és extraszűz olívaolajunk is. 

1. Céklás-almás saláta pirított dióval és Omega-3 halolajjal

Hozzávalók:

  • 2 közepes cékla, hámozva és lereszelve
  • 2 alma, felkockázva
  • 1/2 csésze pirított dió
  • 2 evőkanál lenmagolaj (Omega-3 halolaj)
  • Friss citromlé ízlés szerint
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy koriander a tetejére
  • Zinzino BalanceOil+ (jav.: válaszd a citrusos ízek valamelyikét)

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverd össze a céklát, az almát és a pirított diót.
  2. Add hozzá napi Zinzino BalanceOil+ adagodat és egy kis lenmagolajat, majd csepegtess rá friss citromlevet.
  3. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd szórd meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel a tetejét.

Omega-3 saláta recept

2. Tavaszi spenót saláta avokádóval és Omega-3 halolajjal

Hozzávalók:

  • 3 csésze friss spenót levelek
  • 1 érett avokádó, felkockázva
  • 1/2 csésze grillezett kukorica
  • 1/4 csésze pirított napraforgómag
  • 2 evőkanál lenmagolaj (Omega-3 halolaj)
  • 1 evőkanál almaecet
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • R.E.V.O.O extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban helyezd el a friss spenót leveleket.
  2. Adj hozzá felkockázott avokádót, grillezett kukoricát és pirított napraforgómagot.
  3. Öntsd meg a salátát R.E.V.O.O extraszűz olívaolaj és egy kis lenmagolaj keverékével, egy pici almaecettel, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal.

Omega-3 saláta recept 2

3. Paradicsomos uborka saláta fekete olívával és polifenolokban dús olajjal

Hozzávalók:

  • 2 közepes uborka, felkarikázva
  • 1 csésze koktélparadicsom, félbevágva
  • 1/4 csésze fekete olajbogyó
  • 1/4 csésze apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál BalanceOil+ olaj
  • 1 evőkanál R.E.V.O.O olaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • Friss bazsalikomlevél a tetejére
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverd össze az uborkát, a koktélparadicsomot, a fekete olajbogyót és a vöröshagymát.
  2. Locsold meg az Omega-3-ban és polifenolokban dús BalanceOil+ és R.E.V.O.O olajokkal és a balzsamecettel.
  3. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd szórd meg friss bazsalikomlevéllel a tetejét.

Omega-3 saláta recept 3

Ezek az Omega-3 halolajjal készült nyári saláta receptek nem csak frissítőek és finomak, de táplálóak is. Az Omega-3 zsírsavak hozzáadása az étrendedhez segít támogatni az egészséges bőrt, frissen tartani elmédet, gondoskodni látásodról és az általános jólétet. Próbáld ki ezeket az egyszerű és ízletes salátákat a nyári ebédeid vagy vacsoráid részeként, és élvezd az Omega-3-ban gazdag táplálkozás előnyeit!

Hozzászólás