A nyár a könnyed és frissítő ételekről szól, és mi lehetne jobb választás a forró napokon, mint egy könnyed, mégis tápláló saláta? Az Omega-3 halolaj nem csak egészséges, hanem kiemelkedően finom ízt adhat a salátáidnak. Íme három könnyen elkészíthető nyári saláta recept, amelyekhez remekül passzol a Omega-3 esszenciális zsírsavakban gazdasg halolajunk és extraszűz olívaolajunk is.
1. Céklás-almás saláta pirított dióval és Omega-3 halolajjal
Hozzávalók:
- 2 közepes cékla, hámozva és lereszelve
- 2 alma, felkockázva
- 1/2 csésze pirított dió
- 2 evőkanál lenmagolaj (Omega-3 halolaj)
- Friss citromlé ízlés szerint
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem vagy koriander a tetejére
- Zinzino BalanceOil+ (jav.: válaszd a citrusos ízek valamelyikét)
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze a céklát, az almát és a pirított diót.
- Add hozzá napi Zinzino BalanceOil+ adagodat és egy kis lenmagolajat, majd csepegtess rá friss citromlevet.
- Sózd és borsozd ízlés szerint, majd szórd meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel a tetejét.
2. Tavaszi spenót saláta avokádóval és Omega-3 halolajjal
Hozzávalók:
- 3 csésze friss spenót levelek
- 1 érett avokádó, felkockázva
- 1/2 csésze grillezett kukorica
- 1/4 csésze pirított napraforgómag
- 2 evőkanál lenmagolaj (Omega-3 halolaj)
- 1 evőkanál almaecet
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- R.E.V.O.O extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
- Egy nagy tálban helyezd el a friss spenót leveleket.
- Adj hozzá felkockázott avokádót, grillezett kukoricát és pirított napraforgómagot.
- Öntsd meg a salátát R.E.V.O.O extraszűz olívaolaj és egy kis lenmagolaj keverékével, egy pici almaecettel, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal.
3. Paradicsomos uborka saláta fekete olívával és polifenolokban dús olajjal
Hozzávalók:
- 2 közepes uborka, felkarikázva
- 1 csésze koktélparadicsom, félbevágva
- 1/4 csésze fekete olajbogyó
- 1/4 csésze apróra vágott vöröshagyma
- 1 evőkanál BalanceOil+ olaj
- 1 evőkanál R.E.V.O.O olaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- Friss bazsalikomlevél a tetejére
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze az uborkát, a koktélparadicsomot, a fekete olajbogyót és a vöröshagymát.
- Locsold meg az Omega-3-ban és polifenolokban dús BalanceOil+ és R.E.V.O.O olajokkal és a balzsamecettel.
- Sózd és borsozd ízlés szerint, majd szórd meg friss bazsalikomlevéllel a tetejét.
Ezek az Omega-3 halolajjal készült nyári saláta receptek nem csak frissítőek és finomak, de táplálóak is. Az Omega-3 zsírsavak hozzáadása az étrendedhez segít támogatni az egészséges bőrt, frissen tartani elmédet, gondoskodni látásodról és az általános jólétet. Próbáld ki ezeket az egyszerű és ízletes salátákat a nyári ebédeid vagy vacsoráid részeként, és élvezd az Omega-3-ban gazdag táplálkozás előnyeit!